Böcker

En tidig morgon i början av sextiotalet skakas en liten indisk by av ett brutalt överfall. Ett gäng hänsynslösa banditer kidnappar två små barn. En av våldsverkarna misshandlar och våldtar den unga modern så att hon är nära att dö. 

Barnen hamnar hos en barnlös familj i Pakistan. Efter en kort tid inträffar en händelse som gör att den pakistanska familjen blir fråntagna sina barn och de hamnar på ett statligt barnhem.

Det ena barnet som är en flicka, adopteras av ett kanadensiskt par. Det andra barnet är en pojke. Han adopteras av ett svenskt par och döps till Daniel.


Berättelsen handlar om Daniels uppväxt i Arboga och hans väg mot att bli en framgångsrik entreprenör.

När han är i trettioårsåldern och står på toppen av sin karriär, bestämmer han sig för att söka sina rötter.


Den här boken har utgått och en ny omarbetad version kom  i juni 2019.

Vad finns det för egenskaper djupt gömda i våra hjärnor?

Den frågan fick Kurt Wallgren anledning att ställa sig när han efter en allvarlig trafikolycka  började uppleva händelser i slow motion.

Till en början var det bara små saker som han inte lade så stor vikt vid. Enligt läkaren var det biverkningar av smärtstillande medicin. Det lät som en rimlig förklaring.

Fenomenet fortsatte dock långt efter att han slutat ta medicinen och blev dessutom allt mer påtagligt.


Kurts märkliga förmåga leder honom av en slump in i en händelsekedja, i en kriminell värld där han känner sig allt annat än hemma.

Hon hade nog gjort det för pengar någon gång i sin ungdom. Men att nu vid femtioåtta års ålder och som en av vårt lands mest inflytelserika affärskvinnor bli kallad luder, kunde hon inte tåla. Den som sagt det fick vad han förtjänade, liksom alla andra som inte behandlat henne med den respekt hon krävde.


Veronica Stjerne hade haft en trasslig uppväxt med missbruk och övergrepp och det hade satt sina spår. Men hon hade funnit ett sätt att handskas med sin ångest. Genom hypnosterapi med den berömde psykiatrikern George Sandberg, kunde hon gå tillbaka i tiden och där finna svar på varför hon mådde som hon gjorde. Inte för att hon ständigt gick omkring med demoner på axlarna, men de fanns där och det störde i hennes annars så perfekta tillvaro.

En kylig höstmorgon år 837 strävade en flotta om tio drakskepp sakta fram längs floden långt nere i Frankerriket. De var nästan framme vid sitt mål, den smala passagen som skulle leda fram till platsen med rikedomar bortom all fattningsförmåga.

Sakta gled skeppet fram mellan branta klippor och rorsmännen tittade ivrigt framåt för att få en skymt av det underbara som skulle finnas där bakom. Så bredde floden ut sig och blev till en mindre insjö. En bit bort kunde de se den gyllene muren och underliga torn på rad.

Harald Eriksson stod i fören. Han höjde handen och gav order till rorsmännen att sänka sina åror.

Så hördes en knall följd av ett dovt susande. Från hög höjd kom något flygande. Det blev större och större och sjönk snabbt ner mot skeppet för att sedan slå ner i vattnet strax intill. En ny knall hördes och ett nytt föremål syntes ovanför dem. Mannarna tittade med skräck på hur det sjönk mot dem och med ett fruktansvärt brak, klöv det skeppet på mitten innan någon hunnit reagera.


Hösten 1974 hittas en runsten i Visby, vars runor lämnar alla arkeologer handfallna. Men när historieprofessorn René Rolland är på besök från Frankrike blir han genast intresserad av runorna och tillsammans med en svensk kollega lyckas han tyda dem.


Blod har blandats av riken i norr och söder och för evigt skall dess folk vara av blod förenat.

Av Louis från Village Jaune till Harald från Gotland.


Det är början på berättelsen om Louis och Haralds oväntade vänskap. En historia om hur långt historiens vingslag kan sträcka sig.


Lyckelängan är ett exklusivt privatägt äldreboende, beläget på den sörmländska landsbygden.

Dit flyttar Wilhelm Erhardt, under påtryckning av sin förmögne son.

Wilhelm är en avhoppad före detta Stasiagent från DDR, som på sjuttiotalet sökte politisk asyl i Sverige och sedan jobbat på FRA och inom åklagarmyndigheten. Han finner sig väl tillrätta i sin nya tillvaro, trots stor misstro till en början. På boendet får han vänner han känner samhörighet med. Tillsammans har de mycket gemensamt och finner mycket nöje i sin samvaro.

Wilhelm fattar tycke för en färgad flicka med ursprung från Kenya, som går på vårdskolan och gör sin praktik på Lyckelängan.

En dag försvinner Dalia, som flickan heter. Hon hittas strax därefter mördad i en lada. Hennes pojkvän blir dömd för mordet. I lagens och i allmänhetens ögon är pojkvännen skyldig, men Wilhelm och hans vänner och även ungdomarnas föräldrar, är övertygade om att han är oskyldig.

 

Wilhelm och hans vänner beslutar sig för att försöka gå till botten med fallet, få pojken fri och finna den rätte gärningsmannen. Det innebär vissa svårigheter då de stundtals påverkas negativt av förvirring och glömska, men tillsammans stöttar de varandra, och i sina bästa stunder är de fortfarande briljanta i sin yrkesutövning.

Andra upplagan av min debutbok från 2014. Utgiven sommaren 2019.

Lite är ändrat men handlingen är densamma.

Ljudbok på min andra bok Slow Motion.

Kommer 1/10 2020.