Böcker

Veronica Stjerne hade haft en trasslig uppväxt, kantad av missbruk och sexuella övergrepp. Men hon hade varit målinriktad och till slut lyckats ta sig bort från den destruktiva miljön. Med en vilja av stål och ibland med okonventionella metoder, hade hon nu intagit en plats som en mycket framgångsrik affärskvinna.

Det enda som störde i hennes annars så perfekta tillvaro, var minnen från barndomen. Minnen som inte riktigt ville falla på plats. Varför hade hennes storasyster tagit livet av sig? Vem var hennes riktiga pappa?

För att försöka få svar på dessa frågor, hade hon anlitat den berömde läkaren och psykiatrikern George Sandberg, som genom hypnos försökte återskapa minnen från hennes tidiga barndom.

 

Nu är hon femtioåtta år, har hushållerska och är oerhört förmögen. Vägen dit hade inte alltid varit lätt, speciellt inte i början. Hon hade fått kämpa mot sitt narkotikaberoende och samtidigt fått erfara svårigheten med att vara kvinna i en mansdominerad bransch.

 

Vad finns det för mystiska egenskaper djupt gömda i våra hjärnor?
Den frågan fick Kurt Wallgren anledning att ställa sig, då han efter en allvarlig trafikolycka börjat uppleva händelser i slow motion.
Först hade det bara varit små saker som han inte lagt så stor vikt vid. Enligt läkaren var det biverkningar av den smärtstillande medicinen.
Men fenomenet hade fortsatt långt efter att han slutat ta sin medicin och dessutom blivit allt mer påtagligt.
Kurts märkliga förmåga leder honom av en slump in i en kriminell värld där han känner sig allt annat än hemma.

                   

Hur är det möjligt att en person försvinner spårlöst, mitt på dagen i en matbutik?

Det var precis vad som hände då Peter Grevsjö och hans fru Helena åkte in till ICA Maxi för att handla.

Plötsligt var Helena bara borta. Hon svarade inte i mobilen och hon hade inte sagt att hon skulle uträtta något ärende. Hon var som uppslukad.

Då hon inte hörde av sig och ingen verkade ha sett henne, beslöt Peter till sist att kontakta polisen.

Efter att det framkommit att det kanske inte var fråga om ett frivilligt försvinnande, började polisen agera. Snart var även Missing People involverade.

Ett intensivt sökande drogs igång men utan resultat. Polisen drog snart ner på sina resurser då det inte fanns något att gå på.

Peter Grevsjö var förtvivlad, men vägrade ge upp. Han bestämde sig för att på egen hand försöka gå till botten med mysteriet.

Peter fick oväntad hjälp av en kvinnlig arbetskamrat och sakta men säkert började en misstänkt förövare att skymta i kulisserna.

Den här boken har utgått och kommer att ersättas med en ny upplaga

En kylig höstmorgon år 837 strävade en flotta om tio drakskepp sakta fram längs floden långt nere i Frankerriket. De var nästan framme vid sitt mål, den smala passagen som skulle leda fram till platsen med rikedomar bortom all fattningsförmåga. Sakta gled skeppet fram mellan branta klippor och rorsmännen tittade ivrigt framåt för att få en skymt av det underbara som skulle finnas där bakom. Så bredde floden ut sig och blev till en mindre insjö. En bit bort kunde de se den gyllene muren och underliga torn på rad. Harald Eriksson stod i fören. Han höjde handen och gav order till rorsmännen att sänka sina åror. Så hördes en knall följd av ett dovt susande. Från hög höjd kom något flygande. Det blev större och större och sjönk snabbt ner mot skeppet för att sedan slå ner i vattnet strax intill. En ny knall hördes och ett nytt föremål syntes ovanför dem. Mannarna tittade med skräck på hur det sjönk mot dem och med ett fruktansvärt brak, klöv det skeppet på mitten innan någon hunnit reagera.

Hösten 1974 hittas en runsten i Visby, vars runor lämnar alla arkeologer handfallna. Men när historieprofessorn René Rolland är på besök från Frankrike blir han genast intresserad av runorna och tillsammans med en svensk kollega lyckas han tyda dem. Blod har blandats av riken i norr och söder och för evigt skall dess folk vara av blod förenat. Av Louis från Village Jaune till Harald från Gotland. Det är början på berättelsen om Louis och Haralds oväntade vänskap. En historia om hur långt historiens vingslag kan sträcka sig.

Lyckelängan är ett exklusivt privatägt äldreboende, beläget på den sörmländska landsbygden.

Dit flyttar Wilhelm Erhardt, under påtryckning av sin förmögne son.

Wilhelm är en avhoppad före detta Stasiagent från DDR, som på sjuttiotalet sökte politisk asyl i Sverige och sedan jobbat på FRA och inom åklagarmyndigheten. Han finner sig väl tillrätta i sin nya tillvaro, trots stor misstro till en början. På boendet får han vänner han känner samhörighet med. Tillsammans har de mycket gemensamt och finner mycket nöje i sin samvaro.

Wilhelm fattar tycke för en färgad flicka med ursprung från Kenya, som går på vårdskolan och gör sin praktik på Lyckelängan.

En dag försvinner Dalia, som flickan heter. Hon hittas strax därefter mördad i en lada. Hennes pojkvän blir dömd för mordet. I lagens och i allmänhetens ögon är pojkvännen skyldig, men Wilhelm och hans vänner och även ungdomarnas föräldrar, är övertygade om att han är oskyldig.

 

Wilhelm och hans vänner beslutar sig för att försöka gå till botten med fallet, få pojken fri och finna den rätte gärningsmannen. Det innebär vissa svårigheter då de stundtals påverkas negativt av förvirring och glömska, men tillsammans stöttar de varandra, och i sina bästa stunder är de fortfarande briljanta i sin yrkesutövning.

Den här boken har utgått och kommer att ersättas med en ny upplaga

En tidig morgon i början av sextiotalet, skakas en indisk by av ett brutalt överfall. Ett gäng hänsynslösa banditer kidnappar två tvillingspädbarn. En av våldsverkarna misshandlar och våldtar den unga modern så att hon är nära att dö. Hon överlever men är svårt skadad.

Barnen hamnar hos en barnlös familj i Pakistan.

Efter en kort tid inträffar en händelse som gör att den Pakistanska familjen blir fråntagna sina barn. Barnen hamnar på ett statligt barnhem.

Det ena barnet som är en flicka, adopteras av ett kanadensiskt par. Det andra barnet är en pojke. Han adopteras av ett svenskt par och döps till Daniel.

 

Berättelsen handlar om Daniels uppväxt i Arboga och hans väg mot att bli en framgångsrik entreprenör.

När han är i trettioårsåldern och står på toppen av sin karriär, bestämmer han sig för att söka sina rötter.

Gunnar Brage är en bitter gammal man på ett äldreboende. För att få tiden att gå, tänker han tillbaka och skriver ner händelser ur sitt bedrövliga liv.

Det börjar med att han som spädbarn blir lämnad utanför polisstationen i Arboga en kall vinternatt år 1939.

Han placeras i fosterhemmet från helvetet, där hans uppväxt kommer att präglas av hemska övergrepp och vanvård.

I tonåren hamnar han på ungdomsanstalt. Det blir inkörsporten till kriminalitet som kommer att bli en stor del av hans fortsatta liv.

Gunnar är ingen ond människa. Han har både empati och månar om rättvisa. Under andra omständigheter hade han nog kunnat haft ett bättre liv.

Men mitt i allt elände lyckas han på något sätt hitta små ljuspunkter i tillvaron. Ljuspunkter som får honom att inse att även ett skitliv kan vara värt att leva.

                        LJUDBOK

                        LJUDBOK

                        LJUDBOK

Anders och Jack är två unga grabbar som växer upp i Kungsör.
De har båda uppfattningen att brottslingar blir behandlade med silkesvantar av rättssystemet och bestämmer sig för att själva göra något åt saken. De börjar gillra fällor så att tjuvar och andra småkriminella får sig en minnesbeta.

Efter lumpen flyttar Jack till Linköping och de tappar kontakten.
Många år senare hör Jack av sig till Anders och de återupptar kontakten.
Jack berättar att hans dotter blivit våldtagen av två män som fälldes i tingsrätten, men senare friades i hovrätten. Gärningsmännen hade hävdat att allt skett i samtycke och det gick inte att bevisa motsatsen.
Jack vill ha hämnd för sin dotter och Anders lovar att hjälpa honom.
De lyckas med att få fast och själva straffa gärningsmännen, men det kommer att få mycket allvarliga konsekvenser.
En fruktansvärd tragedi drabbar dem. Deras tillvaro rasar samman och för att kunna resa sig igen, måste de se till så att rättvisa skipas.
De inleder ett korståg mot de kriminella element som orsakat deras olycka.
Tillsammans med en man från Norrköping som också råkat ut för en tragedi, samt två kriminella som hoppat av, bildar de en grupp som de kommer att kalla Folktribunalen. En slags illegal domstol som står på brottsoffrens sida och gör det som inte rättsväsendet förmår att göra.
Genom fejkade grymheter som de filmar och sedan lägger ut på nätet, kommer de att sätta skräck i de kriminella nätverk som verkar i Linköping.