Axel Vilde

Jag är en man född i slutet av femtiotalet. Jag heter egentligen något annat, men i det här sammanhanget kallar jag mig Axel Vilde. Mitt rätta namn är allt för vanligt för att någon ska lägga det på minnet, dessutom tycker jag att Axel Vilde låter som ett alldeles förträffligt författarnamn.


Jag började skriva sent i livet, 2014 då jag  passerat femtiofem. Jag har nog alltid närt en dröm att skriva böcker, men det har liksom inte blivit av. 

I alla fall så startade jag min författarkarriär den första januari 2014, efter ett nyårslöfte till mig själv. Jag skriver när jag har tid och lust och hoppas på att det någon gång ska komma ut något riktigt bra även i andras ögon. 

 

År 2019 då jag fyllde 61, gick jag i pension från mitt ordinarie arbete. Hittils har jag skrivit sex böcker och med den sjunde på väg. Det vore trevligt om det skulle kunna bidra med ett litet tillskott till den knappa pension man får när man går så tidigt. 

Nåja, drömma kan man alltid. Om det nu aldrig blir något genombrott så har jag i alla fall försökt och den känslan kan vara nog så angenäm. Dessutom är det ju ett äventyr i sig att skriva.